Druiventuin

Wij, Arnold en Hilde Jansen, stammen allebei uit een geslacht van druiventuinders waar Westlandse druiven sinds 1885 centraal staan. Onze druiventuin is een echt familiebedrijf waar wij als vierde generatie Jansen Westlandse tafeldruiven kweken. Bovendien kweken wij onze druiven biodynamisch en zijn wij nog de enige, échte professionele tafeldruivenkweker van Nederland.

In 14 druivenserres zijn in totaal 1500 druivenbomen aangeplant. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. Al in het begin van de 19e eeuw werd het Westland genoemd als hét centrum voor de druiventeelt in Holland.

In de druivenserre uit 1925 groeien verschillende druivenrassen nog afkomstig van de oude druiventuin aan de Strijplaan te Honselersdijk. In de maanden mei en juni worden de druiven gekrent. De oogst is gedurende de maanden augustus, september, oktober en november. Het tijdstip waarop met krenten en oogsten wordt gestart, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Uiteindelijk bepaalt de natuur het ritme!Bij onze druiventuin is een knusse druivenwinkel waar je de druiven vers van de boom kunt kopen.
Zie openingstijden.

Klik hier voor meer informatie over onze druiven …

Relatiegeschenk of cadeautje? Denk eens aan druiven! Lekker, gezond, origineel, opvallend en in een prachtige verpakking. Verras uw familie, vrienden of klanten eens met een kistje heerlijke druiven!