Oogst Open Dagen

Zaterdag 14 september en
zondag 15 september 2019
Tijd 11.00-17.00 uur

Programma:

Bezichtigen van de druivenserres
Tijdens de Open dagen vieren we de druivenoogst.
De druivenbomen hangen vol met prachtige, volle druiventrossen in het lommer van de druivenbladeren.

Brocante
Annemieke van Het Brocantehuisje heeft weer mooie brocante spulletjes verzameld en een plekje gegeven in de druivenserres. Zij kan er van alles over vertellen!

Druivenwinkel
En natuurlijk is onze druivenwinkel geopend. Voor lekkere druiven, jams en druivensap.

Expositie
Wim Löbker maakt tekeningen met houtskool en potlood. Zijn onderwerpen variëren van portretten tot stillevens. Joke Jansen werkt dit weekend in kleur met pastelpotloden. Zij maakt prachtige portretten.

Ansichtkaarten: zelfgemaakte kaarten van Miriam.

Druiven proeven
Druiven proeven kun je in de druivenschuur aan een grote proeftafel. Van elke druivensoort die op dat moment rijp is mag je proeven en wordt uitleg gegeven.

Terras, binnen en buiten
Even bijkomen van alle indrukken op het erf met een bakkie koffie of een lekker drankje en het ‘wereldberoemde’ druivenbommetje of met homemade tomatensoep.

Druivenquiz
Met je eigen vragenlijstje loop je door de druivenserres. Kijk goed om je heen dan weet je vast de goede antwoorden op de druivenvragen. En weet je het niet? Vraag het dan maar aan de druiventuinder zelf! Naast de eeuwige roem krijg je ook een druivendiploma.

Zaadbommetjes maken
Zelf met biologische zaden en klei zaadbommen maken. Gooi je bommen op braakliggend veldjes zodat daar dan veel verschillende bloemen gaan groeien. En dat is weer heel goed voor de bijen!

Biologisch Dynamisch
Van Demeter, het keurmerk voor biologisch Dynamisch, komt Anja zondag tekst en uitleg geven over wat biologisch dynamisch betekent.

‘Druifpop’ Livemuziek. Zie line-up muzikanten onderaan de pagina
Het hele weekend, op het erf, singer songwriters, muzikanten. Uit de buurt en andere windstreken. Zie line-up onderaan dit programma.

Wild Beheer
Echte stoere mannen van Wild Beheer Eenheid Delfland vertellen over een verantwoorde jacht en roken ganzenborst in een ton. En natuurlijk mag je proeven. Puur natuur.

Tenen
Prachtige manden maakt Wim van Wingerden van wilgentenen. Op zaterdag laat hij zien hoe je de mooiste vlechtwerken maakt.

Imkers
Heel lekker, de goudgele honing van Imkerij Dharma Nectar en Imker Hung vertelt je alles over zijn bijen die hij bij zich heeft. Korfimker Ab weet alles over de fascinerende wereld van de Nederlandse korfimkerij.

Blijbuikje
‘Blijbuikje’ is een kinderboek dat gaat over een jongetje dat zijn ouders kwijtraakt en spannende avonturen beleeft in een dierenbos. Hier komt hij in aanraking met lekker en gezond eten. Sharon van Putten, groepsleerkracht en schrijfster van dit boek, kan je er alles over vertellen.

Openbaar vervoer
Met de tram lijn 16 of lijn 17 kun je uitstappen bij het eindpunt Dorpskade. Een kwartiertje lopen en dan ben je bij de druivenserres.

Parkeren
Parkeren wordt duidelijk aangegeven en begeleid door onze fantastische verkeersregelaars René en Edwin. Bent u met de auto dan wijzen zij u de weg naar de parkeerplaats. Luister aandachtig naar de aanwijzingen die zij u geven dan komt het helemaal goed!
De ‘Druiven Express’ rijdt van de ‘Druiven Express’ halte naar de druivenserres.
Tip: Kom op de fiets!

‘Druifpop’

Line-up muzikanten zaterdag:
12:15 10strings
12:50 Jille van der Veen
13:25 Annette Vogel & Mario Kaspers
14:00 Jesje De Schepper

14:40 10strings
15:15 Jille van der Veen
15:50 Annette Vogel & Mario Kaspers
16:25 Jesje De Schepper

Line-up muzikanten zondag:
12:15 Alexander Franken
12:50 Brian Sydney & Mimi Amghar
13:25 Ton Jenner
14:00 Febby Tasiran & Jamie de Groot

14:40 Alexander Franken
15:15 Brian Sydney & Mimi Amghar
15:50 Ton Jenner
16:25 Febby Tasiran & Jamie de Groot.

De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om mooie Open dagen te organiseren. Er zijn mensen van de EHBO Vereniging Schipluiden aanwezig en het verkeer wordt geregeld door mensen die daarvoor zijn opgeleid. Toch blijft uw bezoek aan de Oogst Open Dagen in de druivenserres voor eigen risico.

Relatiegeschenk of cadeautje? Denk eens aan druiven! Lekker, gezond, origineel, opvallend en in een prachtige verpakking. Verras uw familie, vrienden of klanten eens met een kistje heerlijke druiven!