Open Dagen Oogsttijd

Open Dagen Druivenoogst

Zaterdag 9 september en zondag 10 september 2017
Tijd 11.00-17.00 uur

Programma:

  
Bezichtigen van de druivenserres
Tijdens de Open dagen vieren we de druivenoogst.
De druivenbomen hangen vol met prachtige, volle druiventrossen in het lommer van de druivenbladeren.

Brocante
Annemieke van Het Brocantehuisje heeft weer mooie brocante spulletjes verzameld en een plekje gegeven in de druivenserres. Zij kan er van alles over vertellen!

Druivenwinkel
En natuurlijk is onze druivenwinkel geopend. Voor lekkere druiven, jams en druivensap.

Expositie tekeningen
Glaskunstenaar Joke van Lier maakt kunstwerken van glas door middel van fusing, casting of handvormen aan de blaaspijp. Zo experimenteert zij met veel plezier volop met glas. Het resultaat hiervan is tijdens de Open Dagen te bewonderen. Joke is zelf aanwezig voor vragen en uitleg. www.jokevanlier.kunstinzicht.nl

Druiven proeven
Druiven proeven kun je in de druivenschuur aan een grote proeftafel. Van elke druivensoort die op dat moment rijp is mag je proeven en wordt uitleg gegeven.

Terras, binnen en buiten
Even bijkomen van alle indrukken op het erf met een bakkie koffie of een lekker drankje en het ‘wereldberoemde’ druivenbommetje!

Druivenquiz
Met je eigen vragenlijstje loop je door de druivenserres. Kijk goed om je heen dan weet je vast de goede antwoorden op de druivenvragen. En weet je het niet? Vraag het dan maar aan de druiventuinder zelf! Alle antwoorden gaan in een grote doos en aan het einde van de dag trekken we uit alle goede antwoorden een winnaar. Naast de eeuwige roem kun je een kistje druiven winnen.

Biologisch Dynamisch
Van Demeter, het keurmerk voor biologisch Dynamisch, komen Anja en Gerda tekst en uitleg geven over wat biologisch dynamisch betekent.

‘Druifpop’ Livemuziek. Zie line-up muzikanten onderaan de pagina
Het hele weekend, op het erf, singer songwriters, muzikanten. Uit de buurt en andere windstreken. Zie line-up onderaan dit programma.

Openbaar vervoer
Met de tram lijn 16 of lijn 17 kun je uitstappen bij het eindpunt Dorpskade. Een kwartiertje lopen en dan ben je bij de druivenserres.

Parkeren
Parkeren wordt duidelijk aangegeven en begeleid door onze stoere verkeersregelaars René en Daisy. De ‘Druiven Express’ rijdt van de ‘Druiven Express’ halte naar de druivenserres.
Tip: Kom op de fiets!

‘Druifpop’

Line-up muzikanten Zaterdag:
Ms. Florentine (Floor Reuser) - Ms. Florentine is een singer-songwriter uit Den Haag. Jarenlang speelde ze alleen op haar kamer. Geïnspireerd door artiesten als Brandi Carlile, Juliette Lewis en The White Stripes ging ze op zoek naar haar eigen geluid. Anderhalf jaar geleden besloot ze haar muzikale carrière een serieuze boost te geven en te gaan optreden. Niet geheel zonder succes!

Nina Nicolai - Nina Nicolai is een Haarlemse songwriter, geïnspireerd door de sound van de jaren '70 en beïnvloed door artiesten als Jeff Buckley, Beth Hart en Joss Stone. Nina schrijft pure en rauwe muziek met een knipoog.

Cas & Gaby - “Along the way, on the road you take" is precies wat het duo Cas & Gaby doen. Met invloeden van Rue Royale en Ben Howard zijn de songs van Cas & Gaby een mix van melancholische alternatieve folk.

Sharon & Pro – Speelden al samen in een band en zijn sinds kort een muzikaal duo. Zij zijn geïnspireerd door (tot nu toe) artiesten uit de jaren ’70 tot en met de muziek van nu. Dit Haagse duo zal in de toekomst ook zelf gaan schrijven, dus houd hen goed in de gaten! 

Zondag:
Musonius (Martijn Breeman) - Zoekt u een dichter-zanger of een bekwaam liedschrijver voor ’n cabaretvoorstelling, toneelstuk of musical?  Wilt u een debat, symposium, betoging of evenement met een passend lied opluisteren? Dan moet u bij Musonius zijn!

Dutch Cassidy - verkende de afgelopen 25 jaar verschillende stijlen zoals metal, hiphop, gitaarrock en de Hollandse smartlap, maar verloor zijn hart aan de country. Binnen dat genre schrijft hij hartverscheurende songs. Zet je daarom schrap voor een smeuïge mix van gepeperde country en gekruide rock ’n roll.

Bart en/of Cornelis - Solist en duo ineen. Met een vage rolverdeling. Zwei Seelen in Meinen Brust, wist Goethe al. Bart speelt gitaar, Cornelis schrijft liedjes, poëzie en blogs. Zang en voordracht. Nooit tweestemmig. Wel stemmig. Te beleven door het land, met het groei-repertoire.  ‘Try Oud. Het leven is te kort voor slechte wijn.'

Annette Vogel & Mario Kaspers – Annette is te vinden van Schiermonnikoog tot Amsterdam, met gitaar en een vrachtwagen vol liedjes. Sinds zomer 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Ze vormen een mooi Amsterdams duo met funky folksongs. Klinkt als Joni Mitchel, Suzanne Vega, Katie Melua.

De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om mooie Open dagen te organiseren. Er zijn mensen van Evenementen EHBO Westland aanwezig en het verkeer wordt geregeld door mensen die daarvoor zijn opgeleid. Toch blijft uw bezoek aan de Oogst Open Dagen in de druivenserres voor eigen risico.

 

Biologisch Dynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade Zuid 45 | 2635 CW Den Hoorn
t: 0174-292911 | m: 06-42251257 | e: info@druivenkwekerij.nl