Druivensap

Druivensap
Druivensap
Puur druivensap. Gemaakt naar grootmoeders recept. Heerlijk friszoete smaak, lekker koel drinken. Zonder toevoegingen. Zonder geur-, kleur- en smaakstoffen.

In het huishoudelijk woordenboek van ene M. Noel Chomel, anno 1777, lezen we:
“wijn, in het latijn vinum, is een vogt ’t welk men uit druiven geperst hebbende, laat gisten om het zelve tot drinken bekwaam te maaken, voordat dit uitgedrukte sap gegest heeft, is het aangenaam en zoet van smaak, en wordt doorgaans mos genoemd. De mos veroorzaakt geen dronkenschap zoo als de wijn, in tegendeel verwekt zij zagte stoelgang……….”

Over de positieve effecten van druiven, vooral in de vorm van wijn, is al vaak geschreven. Maar ook de niet-alcoholische versie van het (donker) druivensap heeft zijn positieve effecten: het verminderen of zelfs omkeren van geheugenverlies, zo zeggen Amerikaanse wetenschappers verbonden aan de universiteit van Cincinnati.

Verbeterde prestaties

12 weken lang kregen 6 proefpersonen tussen 75 en 80 jaar puur druivensap te drinken. Zes anderen kregen een placebo. Tegelijk werden mentale testen afgenomen, en in de loop van de weken verbeterden de prestaties bij de druivensapgroep. Dit zowel wat betreft het kortetermijngeheugen, en het ruimtelijke geheugen. Volgens de wetenschappers ligt dat aan de antioxidanten in de pel en het vruchtvlees van de druiven. "Een simpele wijziging in het eetpatroon kan dus het geheugen verbeteren en beschermen", aldus dokter Robert Krikorian, die de studie uitvoerde.

Bron: DeMorgen.be

Publicatiedatum: 16-12-2009

 

Biologisch Dynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade Zuid 45 | 2635 CW Den Hoorn
t: 0174-292911 | m: 06-42251257 | e: info@druivenkwekerij.nl