Welkom bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is de enige professionele en biodynamische tafeldruivenkwekerij in Nederland en kweekt al sinds 1885 de lekkerste tafeldruiven. 

Bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight zijn in 3000 m2 kas 14 druivenserres gerealiseerd, waar in totaal 1500 druivenbomen zijn geplant. En daarnaast is er ook nog een traditionele druivenserre in gebruik die stamt uit 1908. Hierin staan een aantal oude druivensoorten, waarvan het hout van de originele bomen uit 1885 stamt. Toen plantte Hein Janssen, 5 generaties geleden, zijn eerste druivenbomen in de grond.

Begin 2024 hebben Arnold en Hilde Jansen het stokje overgedragen aan Tim en Sharon-Dewi van Koolwijk. Als trotse nieuwe eigenaren van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight zullen zij nu aan een voor hun nieuw, maar mooi, avontuur beginnen. Ben je benieuwd hoe dit avontuur Tim en Sharon-Dewi zal vergaan, volg ze dan via de social media kanalen.

Westlandse tafeldruiven

In onze druivenserres telen we met veel liefde, passie en geduld, volgens dezelfde methoden als aan het begin van de 20ste eeuw gangbaar was, verschillende authentieke druivenrassen waaronder de bekende Westlandse blauwe en witte Frankenthalers, Black Alicante en Muscaat van Alexandrië.

De druiven zijn een erkend streekproduct van het Westland, met een lange en voor de streek belangrijke historie, en staan bekend om hun mooie grote bessen en hun rijke en sappige zoetheid.

De druiven op kwekerij Nieuw Tuinzight worden biodynamisch geteeld. Deze manier van telen gaat nog een stap verder dan biologisch telen: alles hangt met elkaar samen. Het biodynamisch telen is voor ons een levenswijze met respect voor bodem, plant, dier en mens.

Druivenseizoen

In de maanden mei en juni worden de druiven gekrent. De druivenoogst is gedurende de maanden augustus, september, oktober en november.

Maar het exacte tijdstip waarop met krenten en oogsten wordt gestart is afhankelijk van de weersomstandigheden. Uiteindelijk bepaalt de natuur het ritme in de druivenserres!

Daarom kunnen wij vooraf niet exact aangeven wanneer de druivenverkoop van start gaat. Wij adviseren u voor de actuele datum onze website of social media kanalen in de gaten te houden.

Lijkt het je ook leuk om te komen krenten? Stuur ons dan een email, want we zijn nog op zoek naar versterking van onze altijd gezellige krentploeg!

Arrangementen

Informeer eens naar de mogelijkheden om een gezellig dagje op de druivenkwekerij te beleven met meerdere personen, zoals een rondleiding met een high-tea tussen de druiven.

Druivenwinkel

Bij de druivenkwekerij vindt u onze knusse winkel waar u heerlijke druiven, sappen, jams en meer kunt kopen.

In het druivenseizoen, vanaf midden augustus tot midden november, is de winkel geopend van:

maandag t/m vrijdag: 11:00 – 17:30 uur

zaterdag:                        10:00 – 16:00 uur

Druiven en algen?

Sinds begin 2024 heeft de algenkwekerij alga.farm zich bij druivenkwekerij Nieuw Tuinzight gevestigd. Een bezoek aan de algenkwekerij is daarom ook goed te combineren met de arrangementen aangeboden vanuit de druivenkwekerij. Ook zijn er producten van de algenkwekerij te vinden in de druivenwinkel.

Op het eerste gezicht lijkt het niet een voor de hand liggende combinatie, maar net als onze druiven zitten algen ook boordevol gezonde voedingsstoffen en het is daarnaast ook nog eens ontzettend duurzaam.

Wil je meer te weten komen over de algenkwekerij, klik dan op onderstaande link!